Fyrtassen erbjuder en exklusiv hundkurs

UNIKT TILLFÄLLE

Välkommen till en mycket spännande hundhelg i Rundvik. Jens Frank från Scandinavian Working Dog Institute (SWDI) håller utbildning i ”Adaptiv hundträning” den 23 -35 mars 2018. Jens Frank (Karlsson) är även forskare vid Sveriges Lantbruksuniersitet och medförfattare till boken ”Spårhunden och Lukterna”.  I kursen ingår följande moment:

  • Special sök
  • Motivation i träningsarbetet
  • Kvalitet före mängdträning

Kursen inleds med en föreläsning fredag den 23 mars 2018 kl 18.00 i IFK klubbstugan, Rundvik. Föreläsningen är öppen för alla. Föreläsningen kostar 100 kr. För kursdeltagarna ingår det i kursen.

Lördag den 24 mars kl 9.00-16.00 Praktiska övningar varvat med teori

Sönddag den 25 mars kl 9.00-14.00 Praktiska övningar varvat med teori

Lördag och söndag håller vi till i Djupsjöhallen, Nordmaling.
Fyrtassen bjuder på fika, frukt och lite gott under kursdagarna.
Kursdeltagarna tar med egen lunch. Mikro finns.

Föreläsningen ”Adaptiv hundträning” går i korthet ut på att få hundförarna att välja kvalitet före kvantitet i sin träning. Föreläsningen handlar om att planera, genomföra och följa upp sin träning på ett sådant sätt att hundens motivation går upp istället för ned. Träning av sök och spår används som exempel för att konkretisera och exemplifiera.

Lördag och söndag kör vi praktisk träning av preparatsök. Vi går igenom hela stegringsplanen från träning av markeringar till färdig preparatsökhund. På kursen börjar vi från början med att befästa vald markering och därefter grunderna i systematiskt sök på fordon, ytsök inomhus och utomhus samt på personer.

Hemuppgift innan kursen: Ungefär en månad innan kursen får deltagarna videoklipp som visar hemuppgiften att träna markering med leksak och/eller godis.

Max 6 ekipage (förare+hund)  och max 6 observatörer.

Pris:     3.900 kr per ekipage max 6 stycken
1.900 kr per observatör max 6 stycken

Anmälan: görs på http://fyrtassen.se/anmalan-kurser/
Anmälan är bindande.
Ange kurs JENS

Sista anmälningsdag är den 26 februari 2018.

För mer information kontakta Monica Blom, Fyrtassen,
070-650 63 43 eller monicablom@live.se

 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.